Biler

Tag på ”grøn” Kør-Selv ferie

Det er i Danmark blevet en stigende tendens, at familier og venner tager på kør-selv ferier.

Dog er der fortsat mange som ikke støtter op omkring den høje Co2 udledning der er forbundet når alle bilerne kører imod udlandet.

Hvis du er en af dem, kan du med fordel tage på en ”grøn” kør-selv ferie. Du kan nemlig skifte den benzin- eller dieseldrevne bil ud med El. Det kræver dog lidt mere planlægning at tage en El-bil på ferie, derfor har vi samlet nogle gode tips til dig.

Planlæg din rute ud fra batteriet

Normalt når folk planlægger en traditionel kør-selv ferie, så er der ofte kun tre ting man planlægger ud fra når man ser på ruten.

Enten planlægger man ud fra den hurtigste rute, den rute med mindst kø eller specifikke seværdigheder.

Når man skal planlægge en rute med en el-bil, så er den hurtigste rute ikke altid den bedste. Det er nemlig vigtigt, at man husker ens el-bil i høj grad, er begrænset af sit batteri. Derfor er det vigtigt, at man har rigeligt med opladningsmuligheder med i planlægningen. Det er nemlig meget vigtigt, at man hellere planlægger for mange af dem ind i ruten frem for alt for få.

Løber du tør for strøm kan du ikke køre ind på den nærmeste tank og fylde på.

Derudover skal man huske, at ens batteri næsten aldrig holder hvad de bliver opgivet til. Hvis en el-bil er blevet opgivet til 400 km., kan man meget ofte gøre sig klar på den ikke når nær så langt.

Det er nemlig blevet opgivet udefra perfekte forhold, ikke sommerens varme med fuldt drøn igennem motorvejen.

Brug kortet der kan planlægge opladerstandere & husk kontoen!

Når du skal planlægge selve ruten, kan du bruge kort som er beregnet til El-biler. Du kan nemlig med hjemmesider som chargemap, være sikker på hvor oplader standerne er i forhold til ruten.

Du kan altså med disse kort, planlægge hvor i gerne vil holde pause for at strække benene, hertil kan oplade batterierne og få noget at spise.

Derudover er det også væsentligt at tage lidt tid til, at få oprettet kontoer til de forskellige firmaer du skal bruge. Det kræver nemlig meget ofte en konto i udlandet for at kunne oplade bilen. Så hvis du ikke allerede har gjort det, så undersøg hvem der styre strømfordelingen de steder du skal køre igennem.

Batterikapacitet

Når man skal på en Grøn Kør-selv ferie, er det vigtigt man har vurderet batteri kapaciteten på bilen. Hvis det er en af de mindre el-bybiler, så kan det ofte ikke betale sig. Primært fordi at de ofte ikke passere 230-250 km. Det kan betyde en del opladninger, hvilket kan forsinke køreturen gevaldigt.

Inde hos Nellemannleasing.dk kan man lease en af frontløberne, når man snakker om El-biler. Man kan nemlig lease en Tesla, med en Tesla er du sikker på at køreforholdene er i top. Du kan nemlig med en Tesla S85D nå over 400km før den igen skal oplades. Hertil får du den ultimative køreglæde.

400 kilometer plejer, at være tilstrækkeligt for de fleste. Det er vigtigt man husker, at tage en pause når man skal køre langt. Så selv for den mest utålmodige bilist, så burde 400 kilometer være nok til de vil have en pause og strække benene.

Giv bilen en service

Når man skal på en kør-selv ferie, så bliver bilen meget ofte sat på prøve. Bilen skal ofte køre igennem de værste terræner. Dette betyder også, at bilen i høj grad bliver sat på prøve. Derfor er det vigtigt du sikre dig, at din bil har det optimalt.

Det kan du 9/10 af gangene klare ved, at sende bilen til en service hos bilens producent.

Når du er klar til at rejse, kan du med fordel give bilen et lille tjek op inden afrejse. På denne måde kan du gøre dig sikker på, at bilen er klar. Det kræver ikke mere end end en service, der bliver bilen gennemgået, får påfyldt olie og hertil bliver spændt de steder det er nødvendigt.

Derudover er det vigtigt du husker, at servicere kroppen inden rejse. Tjek om du mangler en vaccine på blivvaccineret.dk. Der er ikke noget værre end hvis man har brugt tid og bilen spiller, men ens helbred ikke gør.

Derfor kan du med fordel tjekke din destination inde på blivvaccineret.dk. På den måde er du sikker på, at immunforsvaret også kan holde til de anderledes myg, sygdomme og den anderledes luft der er i udlandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Elbil Danmark | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.