IT

Vælg den rette webhosting

For mange mennesker er det ligesom at begive sig ind i en fremmed verden, hvis man til at igang med opbyggelse af en hjemmeside og derved også webhosting og webhoteller.
En ting er at designe hjemmesiden til at være pæn at se på og fungere praktisk og optimalt, men en anden ting er at få det lagt ud så resten af verden kan se det, og det er der det kan være svært at finde rundt.

Webhosting er meget simpelt sagt, en form for webhotel som gør det muligt at lægge din hjemmeside ud på nettet. Dette kræver at du køber et domænenavn som vil høre til din hjemmeside. Dette domænenavn kan være stort set lige hvad du vil have, selvfølgelig med den begrænsning at der ikke er nogle der ejer det i forvejen. Hvilket der vil være i rigtig mange tilfælde, men mulighederne er stadig mange.

Domænet navnet er dog kun en af mange ting som skal til for at sikre en succesfuld hjemmeside. Hvis du har en stor kapital, kan du altid hyre personer med uddannelse eller erfaring indenfor feltet til at designe eller oprette samt vedligeholde din hjemmeside. Men hvis du selv vil give dig i kast med det, kan det være fornuftig at sætte sig ind i det.

Hvilken webhosting service skal man vælge?

Valget af dit webhotel eller din webhosting udbyder har meget at gøre med hvad du skal bruge din hjemmeside til. Du kan til dels se det som et rigtigt hotel. Der er også stor forskel på hvor dyrt det er, men der er derimod også stor forskel på hvilken service og plads du får på “værelset”.

Det kan derfor oftest være en god ide at undersøge markedet for forskellige webhoteller og finde dem som tilbyder det som du og dit selskab har brug for.

I pris forskellen på webhosting indegår f.eks. elementer som hvor trafik hjemmesiden kan
håndtere, hvor meget serverplads der er og hvilken form for support du får, hvis der skulle opstå problemer. Hvis du skal fremvise en masse film på din hjemmeside, er det derfor en klar fordel at gå efter meget serverplads, da det oftest fylder. Hvorimod ren tekst ikke ikke har den samme størrelse.

Få overblik over webhosting

Hvis du har problemer med at finde hoved og hale i verdenen af webhosting, så er der hjælp at hente på internettet. Her kan du finde forskellige samligninger af de forskellige webhoteller, hvad de tilbyder og ikke mindst hvad prisen er.

Du kan stille det op side om side, og derved få overblik og hvilket webhotel som passer til dine behov. Der vil yderligere også være info at finde om køb af domænenavn samt priser hertil. Hvis du skal oprette hjemmeside og webhosting for et større firma, kan det dog være en fordel at hyre en konsulent. En dårlig opsat hjemmeside, kan nemlig medføre at man går glip af mange mulige kunder, som ikke kan udnytte funktionerne på hjemmesiden optimalt og derved måske vælger en konkurrents.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>