Erhverv

Træbeskæring er sundhedstjek og make-over i én

Der er mange mulige grunde til, at man ønsker beskæring af træ. Hvilken form for træarbejde, der kræves, afhænger naturligvis af kundens ønsker. Udover træbeskæring dækker beskæring af træ over bl.a. topkapning af træer, beskæring af buske og rydning af bevoksning. Arbejdet kan både udføres forebyggende, og det kan modvirke sygdom, og foretages behandlingen i tide, kan træets helbred reddes. Der kan dog også være tale om en rent kosmetisk behandling, hvor der udelukkende arbejdes med træets udseende og symmetri. Hvad står du og drømmer om? Kunne haven bruge et unikt præg? På hele Sjælland findes professionelle beskæringseksperter, der kan hjælpe dig med at opfylde dine ønsker. Bor du i Ballerup, Kalundborg eller Holbæk, står der også her en professionel klar til at smuksere dine buske eller træer. Ved f.eks. at orientere dig på nettet kan du hurtigt finde frem til nogen i nærheden af dig, som tilbyder beskæring af træ.

Sikkerhed som første prioritet

Sikkerhedsbevidsthed er yderst vigtigt for en træbeskærer. Når du skal finde folk til at arbejde med dine træer, er det vigtigt at finde nogen, der hverken går på kompromis med din familie eller deres egen sikkerhed. Træbeskæring kan involvere nedfald af kilotunge grene, og derfor skal man altid være opmærksom på at hyre talentfulde folk til at udføre arbejdet, så det beskårede træ lander de rigtige steder. Og det er også vigtigt, at arbejderne sørger for deres egen sikkerhed. Inden du hyrer, kan du med fordel tjekke firmaets hjemmesider, hvor de ofte skriver, om de benytter sig af særlige klatreteknikker, som både forsikrer deres egen sikkerhed, og som heller ikke gør skade på træet. Nogle beskæringsfirmaer benytter sig f.eks. af en kasteline for at komme op i træet, der så fungerer som træklatrerens livline, hvorefter den såkaldte footlocking-teknik bruges for at bevæge sig rundt i træet. Man bør altid undersøge, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der tages i brug, før man hyrer et beskæringsfirma.

Beskæring af træ er mange ting

Beskæring af træ henviser mere præcist til beskæringsformer som f.eks. kroneluft, udtynding, kronereduktion og soignering. Kroneløft vil sige, at man beskærer kronens nederste grene, så træet får mere luft under sig. Ved udtynding fjerner man sommetider helt op til 15% af kronens grene, og på den måde kan mere lys trænge gennem, uden at der ændres på træets størrelse eller form. Kronereduktion kan med fordel udføres, hvis kronen skygger på steder, hvor det ikke er ønsket, eller hvis kronen er vokset ind i beboelsen, eller hvis den rager ind og forstyrrer en kabelopsætning f.eks.. Ved kronereduktion mindskes kronens omfang, samtidig med at resten af træet bevarer sin størrelse og udseende. Man foretager en soignering for at holde træet sundt og symmetrisk – dette kaldes også sikkerhedsbeskæring eller kronpleje. Her beskærer man svage og døde grene og udtynder træets krone. Soignering fungerer både som en form for sundhedstjek, men også en slags vedligeholdelse, som kan foretages regelmæssigt for at holde øje med træets helbred og ikke lade det vokse ud over de ønskede grænser.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>