Andet

Opholdssted for unge kan være en fantastisk idé

Ihar vi i Danmark et opholdssted for unge. Ved opholdsstedet kan man også frivilligt melde sig ind som voksen eller barn. Der er altså åbne døre for alle, det er fuldstændig ligegyldigt, hvor gammel du er. Derudover er det også fuldstændig ligegyldigt, hvor i landet du kommer fra. I Mariagers opholdssted for unge er der også rigtig mange, som kommer fra Viborg, Randers og Hobro. Man behøver altså ikke at komme lige præcis fra Mariager. Alle er velkomne. Hos Mariagers opholdssted for unge går de meget op i at gøre en forskel, så hvis man trænger til dét, burde man virkelig overveje at tage af sted.

Hvornår må jeg tage på det opholdssted for unge?

Det er vigtigt, at både du, som ung, og dine forældre er enige om, at du skal tage af sted på opholdet. Det er nemlig vigtigt for opholdsstedet i Mariager, at der er en tæt kontakt mellem opholdsstedet og dine forældre.

Det er trods alt også et frivilligt sted at være, så man er aldrig tvunget til at skulle tage af sted, med mindre det er noget dine forældre har bestemt. Det vil aldrig være for eksempelvis kommunens idé, at du skal tage af sted. De kan selvfølgelig godt komme med et forslag, men du vil aldrig nogensinde blive tvangsindlagt.

Det koster derudover også en god sjat penge at komme på dette opholdssted for unge. Det er nogenlunde samme pris, som hvis man skulle sende sit barn på efterskole. Du kan med garanti også søge om noget støtte til opholdet hos kommunen, hvis jeres økonomi slet ikke er til at betale de ca. 60.000 kroner.

Hvorfor burde jeg tage på det opholdssted for unge?

Der kan være mange grunde til, at du burde tage på et opholdssted for unge. På opholdsstedet vil der være en psykiater, som du vil komme til en konsultation med en gang hver måned. Så hvis det er fordi, du går med nogle problemer psykisk, så vil stedet være en rigtig god idé for dig. På den måde vil du få bearbejdet dine psykiske problemer i nogle gode omgivelser i blandt andre unge, som har det ligesom dig.

Det kan også være, at der er nogle problemer derhjemme imellem barn og forældre. Hvis det er nogle, som I ikke rigtig selv kan overskue længere, så kunne det måske også være en idé, at sende jeres barn af sted på et ophold for unge, så det kan få talt ud om problemerne med nogle andre voksne. Det kan være en stor hjælp for mange, hvis de kan få lov at snakke med en anden voksen, som ikke er deres forældre, da samtalen gerne bliver lidt mere anspændt, når det er med forældrene.

Der er altså rigtig mange gode grunde til at tage på et opholdssted for unge. Det kan hjælpe på mange forskellige problemer, som ikke alle behøver at være lige alvorlige. Uanset hvad vil de gøre deres for at hjælpe jer.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>