Erhverv

Hvorfor blive medlem af en A-kasse

Med andre ord så er a-kasse arbejdsløshedskasse. Det betyder i praksis, at du under en arbejdsløs periode, får nogle penge at leve for. A-kasse har mange fordele, der kan være flere fordele vil nogle a-kasser end andre, derfor er det vigtigt at du orienterer dig om hvilke ydelser du kan få hos din a-kasse.  Med velfærdsreformen i 2006 er alle a-kasser forpligtet til udbetaling af feriedagpenge, dagpenge, orlovsydelser og efterløn m.m., a-kasserne er også forpligtet til vejledningssamtaler om at finde job og indberetninger til diverse jobcentre. Hvis du ønsker hjælp til andet, så skal du undersøge hvad, hvilke a-kasser tilbyder.

Når du skal vælge din a-kasse, så skal du ikke vælge ud fra deres dagpengesats, den er nemlig ens, uanset hvilke a-kasse du vælger. Det anbefales at du i stedet er opmærksom på, hvilke ydelser du kan få og hvor meget det koster at være medlem – tja, det er ikke gratis at være medlem af a-kasser. Mange a-kasser hører sammen med fagforeninger, men det er ikke et krav. Du behøver ikke at være medlem af en fagforening, for at være medlem af en a-kasse. en a-kasse og fagforening er to forskellige ting.

Tænker du så nu, hvorfor du overhovedet skal melde dig ind i en a-kasse? Så læs videre her. Forstil dig at du mister dit job og bliver arbejdsløs og du er ikke medlem af en a-kasse. For at overleve skal du have en form for indtægt, men du er ikke dagpengeberettiget. Dette giver ikke per automatik adgang til kontanthjælp. For at få kontanthjælp skal du ikke eje noget der har en værdi for over 10.000 kr. det betyder, hvis du ejer en bil, skal du først komme af med den, for overhovedet at kunne få kontanthjælp. Samtidig hvis du har en ægtefælle, der er i stand til at forsørge dig, skal ægtefællen gøre det. Hvis du er kontanthjælps modtagere, er du også tvunget til at søge job fra dag ét. Også skal du også lige huske at du får noget mindre på kontanthjælp end hvad du ville få på dagpenge.

A-kasse din økonomiske forsikring

Hvis du vil sikre dig selv økonomisk, så skal du være medlem af en a-kasse. Selv hvis du er nyuddannet, er det en fordel at være medlem af en a-kasse. Det kan være svært som nyuddannet og finde et arbejde fra dag et, derfor kan det være nødvendigt med en søgeperiode. Selv nyuddannede kan få dagpenge, hvis de opfylder kravene.

Husk hvis du er medlem af en a-kasse, så er det lige meget, hvor meget formue du har og hvad din ægtefælles indkomst er. Og du skal kun søge de jobs, du selv finder relevant. Det er en kæmpe fordele både for nyuddannede, men også alle andre der er på arbejdsmarkedet.

Økonomisk sikring er ligeså vigtig, som alle de andre forsikringer. Arbejdsløsheden kan ramme alle, sygdom kan ramme alle – der kan være forskellige grunde til at holde en pause, derfor meld dig ind i en a-kasse og sikre dig og din familie.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>